20 Ekim 2011 Perşembe

Oyun İçinde Oyun



Dün acı olayların ardından, doğan güneş, sanki inadına yükseliyor, yeter acılarınızı kalbinize gömün ve genç fidanlarımız için birlikte el ele inadına yaşayın diyor.
Terörü lanetlemek, buna tüm halkım evet diyor, fakat etle tırnak olan bizleri ayırmak için yapılan eylemlere, bizleri ötekileştiren tutum ve davranışlara, öfkemizi yenik düşüren tüm söylemlere hayır diyoruz. Bu faaliyetler sadece halk olarak, direncimizi kırmak bizleri ayırmak için yapılan eylemlerdir.
Gelelim dünkü acı olaya; yapılan açıklamalara göre saldırı çok iyi planlanmış ve pkk’nın işi olmadığı söyleniyor. Devlet yetkilileri de,  yardım ve yataklık edenler sözünün üstünde özellikle durmaktadır. Evet, niyetler yavaş, yavaş belli oluyor. Halk bu kadar dolmuş ve her şeyi göze almışken acaba, yapılmak istenen planlar kolayca yaptırılmaya mı çalışılacak.
*Dış basında, özellikle İngiltere bu saldırının arkasın da Suriye ve İran’ın olduğunu söylemekte.  Suriye konusunda BM aldığı karar belli ve destek veren Rusya ve Çin var. Sadece Türkiye bu konuda yaptırımlar uygulamaktan  bahsetti. Dış basında ancak bunu Türkiye’nin halledebileceği yaygarası koparıldı. Acaba askerimizi Kuzey Irak’a geçirip, daha sonra Suriye’ye yönlendirilmek istendiği için, planlanmış olabilir mi?
*Irak işgali konusun da tecrübe kazanan Amerika, İran’a müdahale konusunda maşa kullanması gerekli, Türkiye’yi bu konuda biçilmiş kaptan olarak görüyor olabilir.
*Anayasa değişikliğin  görüşüleceği, bir günde, bu saldırının olması düşündürücü. Anayasa değişikliğin olmasını isteyen Amerika, Avrupa ve Bdp, o zaman neden pkk böyle bir eyleme girişti.
*Kuzey Irak kimin denetiminde Barzani ve bu bölge de güvenliği sağlayan Amerika ve bizim stratejik ortağımız. Kuzey Iraktan çıkacak olan Amerika, koruma devir teslimi için Türk askerini şimdiden bölgeye çekmeye çalışıyor da olabilir.
*Yada İsrail’in bıraktığı üst düzey Hamas üyelerine,  sürgün yeri olan Türkiye’nin uçak göndererek kabul etmesini sindiremeyen, sözde aramız açık olan İsrail’in bize bir göz dağımı.

Ne olursa olsun pkk boyut değiştiriyor, en büyük hedefleri bölge halkını arkalarına alarak, halkı sokağa dökerek, bir bahar havası estirilmek istenmektedir. Belki de kck eylemlerine misilleme yapılmışta olabilir. Kim olursa olsun ya da hangi ülke olursa olsun, pkk kartını tekrar kullanmaya başladılar. İstihbarat teşkilatımızın zayıflığı ortada, bu kadar ağır silahlarla ve kalabalık bir eylemi haber almamaları mümkün değil. Yapılmak istenenler için, zeminin oluşması gerekli, bunun içinde sesiz kalınmış olabilir. Bizler, sahne arkasını göremiyoruz, sahnenin önünde oynanan oyunu seyrederek, sahne arkasındaki, yönetmeni tahmin etmeye çalışıyoruz. Bu eyleme bir çok gücün destek verdiği aşikar.
İnadına aynı havayı teneffüs etmeye devam edeceğiz.
Türkan Kebeci
turkankebeci@gmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder