24 Ekim 2011 Pazartesi

17 AĞUSTOS


Bir haftadır,  acı olayları üst üste yaşıyoruz.  26 şehidimizin acısını yüreğimizde yaşarken, dün Van’dan aldığımız acı haber, acımıza acı kattı. Deprem kuşağındayız, bunu kabul ediyoruz fakat acımız bu kadar büyük olmamalı. Bu yaşanan acı olayı bölge halkımıza bağlamak, bu doğrultuda yapılan açıklamalar, yazılar, paylaşımlar yine bize zarar verecektir. Bizler,  bir grubun yaptığı yanlışların faturasını tüm halkımıza kesemeyiz. Bunun için tüm gücümüzle, her zorluğa göğüs gererek millet olgusunun, halk olgusunun ne demek olduğunu, nasıl kenetlendiğimizi göstermeliyiz.

Toplum olarak bu acıyı 17 Ağustos 1999 yılında, Gölcük, Yalova depremiyle yaşadık. O günlerde, ‘hak ettiler, Allah cezalarını verdi’ gibi söylemleri duymak, olan acımızı daha da arttırmıştı. 57 Hükümet içinde, uğursuzlar denmişti. Yıl 2011 yine çok acı bir deprem yaşadık,  şimdi bir çok başarıya imza atan hükümetimiz içinde aynı sözü kullanmak ne kadar doğru.

Bizler peygamberimizin ahlakı ile övünürüz, peygamber olduğu halde kimseyi yargılamamış iken, bizlerin yargılama hakkı hiç yoktur. Hüküm sadece bizi yaradan Allah’a aittir. Yaradılan her şeyin,  bir yaratılma sebebi vardır. Sebebini ise bizler bilemeyiz. Bizim şer olarak gördüğümüz her şeyde muhakkak bir hayır vardır.
Bu ülke, ne zorlukların üstesinden geldi, bu acı günleri de hep birlikte el ele vererek atlatmasını bilecektir. Yönetenler, ayırım yapmadan adaletle yönetsin yeter ki.
Diktatörlerin bile hukuka ihtiyacı vardır. Adaletin, hukukun hüküm sürdüğü, kardeşliğin, hoşgörünün olduğu yarınlara..
Türkan Kebeci
turkankebeci@gmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder