4 Nisan 2017 Salı

Halk Oylaması Ve Yeni Bir Parti





On iki gün sonra ülke olarak bir halk oylamasına gidiyoruz. Tüm siyasiler sahaya indi. Konuşmalar, mitingler, toplantılar, paneller ve  hiddetli söylemler ile her gün yazılı ve görsel basında yer almaktalar.  Bu anayasa değişikliği ile başkanlık sistemine evet veya hayır diyeceğiz. ‘Hayır ’ diyenler terörist ilan edildi, ‘Evet’ diyenler denize döküldü. Siyasilerin  kin, nefret söylemleri topluma bu şekilde yansımıyor.  Siyasiler,  sizler en ağır hitaplarla konuşup yargılasanız da bir birinizi günün sonunda oturup meclisin kafesin de yada salonlarında birlikte çay ve kahvelerinizi yudumluyorsunuz kırk yıllık dost gibi kahkahalarla yada maaş, emeklilik, ikramiye yada ödenekleriniz söz konusu olduğunda milliyetçi, sağcı, solcusun demeden elleriniz birlik olup havaya kaldırıyorsunuz.  Bizler ise sizin bu söylemlerinize inanarak birbirimizi ötekileştiriyoruz. Aramıza hırsın kini, öfkesi giriyor. Allah dan nifak tohumlarınız toplumun tabanında filizlenemiyor. Halkımız sizden daha duyarlı, daha hassas ve daha hoş görülü. Atmayın bu nifak içeren tohumları,  Maazallah biri olsun tutunursa toprağa,  işte o zaman çırpınışlarınız fayda vermez. Kontrol edemediğiniz gücün sonuçları ülkemiz için ağır olur.
Ey Halkım,  Sen İstanbul ve Ankara’ da Türk bayrağının yanında  göndere çekenlere, Kerkük’de Türkçe’yi yasaklayan Barzani’ye; On Sekiz  adamızdaki Yunan bayrağına asılmasına izin verildiği için ses ver . Senin gibi olan diğerine ötekileşme.
                                                       ***
Gelelim merkez sağ misyonunu üstlenen AK Partiye; Bir önceki dönemlerde görev alan bakanları, başkan yardımcılarını ve eski kurucuları halk oylaması için göreve sahaya çağırdılar. Abdullah Gül Kayseri mitingine katılmadı, Bülent Arınç ve diğer kurucular toplantıya katıldı ama sahada aktif değiller. Davut Güloğlu ise toplantıya da katılmadı. Durum böyle olunca parti içinde yeni parti kurulmasının sinyalleri halk oylaması sonunda devreye girecek. Eski sağ siyasi partilerde de hareketlenmeler var. Yeni sağ partilerin kurulmasıyla Akp’nin oy oranın düşmesi anlamına gelecek. Acaba bu yüzden mi Başbakan Binali Yıldırım sürekli Koalisyon hükumetleri diyor, ne dersiniz?
Belki de kuranlar misyonunu tamamladığını düşünüyorlardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder