17 Nisan 2017 Pazartesi

REFERANDUM'UN SONUÇLARI VE GELECEK GÜNLER



16 Nisan 2017 ülkemiz için tarihi önem taşıyan halk oylaması % 51 EVET, % 49 HAYIR ile neticelendi. Bu durum bazı çevrelerin umudunu kırmış olabilir aksine benim umutlarımı arttırdı. Evet de, Hayır da  bizim dedik ve bu günden itibaren kol kola günlük yaşamımızı sürdürmeye devam edeceğiz.  Daha büyük umutlarla…
Şimdi büyük umutları da nereden çıkardın diyebilirsiniz? Gelin sıralayalım.
  1. İstanbul kalesi çatladı. İstanbul sonuçları her zaman biraz farklılıklarla Türkiye genelini yansıtır. Eyüp, Üsküdar ilçeleri kale iken bu ilçelerimizde Hayır dediğine göre yönetimden ve uygulamalardan rahatsızlar. Bu rahatsızlık gün geçtikçe büyüyücektir.
  2. Ağrı, Diyarbakır, Ardahan, Van, Siirt, Şırnak, Hakkari, Iğdır, Batman ve Mardin illerimizin hayırı çok önemli. Anayasa değişiklikleri cumhurbaşkanı danışmanlarında belirttiği gibi eyalet sisteminin zeminini hazırlıyor bu sebepten Diyarbakır başta olmak üzere Hayır’ın anlamı eyalet sisteminin istenmediği ve ayrılıkçılığa hayır anlamına gelmektedir.
  3. Şaibeli oylar göz önünd ebulundurulsa da bulundurulmasa da oaran fifti fifti sayılabilir. Bu sebepten mücadele ruhumuzu kaybetmeden çalışmaya daha bir azimle sarılmamıza neden olacaktır. Arada ki fark yüksek olsaydı çalışma ruhunu ve umudunu toplamak biraz zaman alacaktı.
  4. %51 Gösteriyorki MHP katkı sunmadı yada MHP nin katkısı kadar AKP fire verdi.
  5. Halk oylaması sırasında bütçenin ağzı açıldı ve esoes veren bütçe de açık arttı. Ekonomik kriz halk oylamasından dolayı bastırılan kriz, ağır faturalarla kapımızda. İstihdam diye işe alınanların çıkarılması ve devletin işverene yaptığı yardımlar kesintiye uğrayabilir.  Ocak ayında %13 lere ulaşan işsizlik oranı arttışlarla kapımıza dayanacak görünüyor.  Başımızda bir terör belası var ve kaldığı yerden devam edecek. Suriye çıkmazına girme hevesimiz bakalım bizi nerelere götürecek.  Tüm bu yaşanan olumsuzluklar Hayırlar yüksek çıksaydı halkımıza ‘’İşte Hayır’ı istediniz bu oldu’’ veya ‘’Size kaos çıkar dedik, terör artar dedik, işsiz kalırsınız dedik vb’’ olumsuz söylemler başta CHP olmak üzere diğer partilere ve  hayır veren vatandaşlar sorumlu gösterilerek kucaklarına bırakılacaktı. Bırakılsa ne olur? 2019 Seçimlerin de daha da güçlü olmaları demektir.
  6. Oranın yakın olması yeni kurulacak partilere umut oldu. Yeni oluşumlara gebe. Yeni sağ merkezli bir parti elzemdir.
  7. Eğer sözlerinde dururlar seçim barajı düşerse, seçim barajı altında kalan partilerin oy oranlarının  artışı demek.
  8. CHP bundan sonra İç Anadolu’da ve Karadeniz’de oylarını yükseltmek için çalışmalara başlamalı, burada ki teşkilatların eksiklikleri ve artıları masaya yatırmalıdır.
Her şeyden önemlisi görsel, basılı medya ellerinde, bütçenin anahtarı ellerinde, kamu görevlilerin görevleri ile tehdit edilmesi, muhtarların toplanması, yapılan para yardımlarını düşününce alınan sonuç başarıdır. İki sene sonra seçimler ve şimdiden  tutuştular.
Tüm olumsuzluklar Hayır’ın kucağında patlasaydı inanın 2019 seçimleri büyük fark olurdu, şimdi tüm sorumluluk omuzlarında ve 2019 seçimlerinden başka bir parti çıkarsa hükümeti kurmak görevini üstlenme ihtimali çok yüksek ve bu ihtimalin tedirgenliğini şimdiden yaşıyorlar.
Birlik beraberlik içinde çalışmaya devam.
Önümüzde 23 Nisan var, büyük bir coşkuyla sokaklarda, meydanlarda, okullarda kutlayalım…
Türkân Kebeci Şahin
turkankebeci@gmail.cm

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder