3 Aralık 2013 Salı

PEDOFİLİ VE SAPIKLIK

Son günlerde pedofili kelimesini çok sık duyar olduk. Çocuklara yönelik, cinsel taciz, tecavüz, erken evlilik gibi uygulamalar için kullanılmaya başlandı. Anlayacağınız ülkemizde yaşanan kavram kargaşasında pedofili de yerini aldı. Medyanın ve bizlerinde bilerek ya da bilmeyerek kullandığımız çocuklara yönelik cinsel istismarın hepsini pedofili olarak sınırlamak yanlıştır. Yapılan yanlış tanım bu toplumsal olayın derinleşmesine sebep teşkil edebilir.  

Sebeplerine değinmeden önce pedofiliyi açıklayalım. Pedofili,  yaşadığımız diğer hastalıklar gibi bir hastalık çeşididir.  Modern yaşamın getirdiği davranış bozukluğunun neticesinde ortaya çıkan yalnızlaşan, bir birinden uzaklaşan insanoğlunda görünen davranış bozukluğunun sonucunda özellikle kız çocuklarına yönelik sapıklıktır. Tedavi edilmezse kişinin hayatında sürekli tekrarlanır.

Fakat görsel basın ve yazılı basında okuduğumuz olaylara baktığımızda bizdekiler pekte hastalık olarak görünmüyor. Bu olayların temelinde,  töre(berdel, oğlancılık), çocuğa verilmeyen değer, cinselliğin tabu olması, maddi çıkarlar(başlık parası), namus kavramı gibi etkenler vardır. İstismarda kız ya da erkek çocuğu fark edilmiyor.  Bu suçu işleyen kişilerin geçmişine bakıldığında hayatlarında bir kere tekrarlandığı görülmektedir.  
İlk önce bu adli vakanın suç veya hastalık olup olmadığı kararına varılmalıdır. Hastalık ise ceza evi yerine tedavi merkezlerine gönderilmeli ki, kişinin sürekli aynı suçu işlemesine mahal verilmemelidir.

Gelelim bu toplumsal olayın derinleşmesine.
Zaten ülkemizde işlenen bu suçlara verilen caydırıcı cezai müeyyide yok. Ya suçlular az ceza ile kurtuluyorlar ya da aile meselesi olarak görülüyor.  Bu olayların hepsine pedofili dediğimizde suçu hastalık olarak görülmesine neden olduğumuzdan tedavi süreci devreye girecektir.  Toplumun gözünde mağduru oynayacaklar. Az olduğundan şikayet ettiğimiz cezaların uygulandığını görmek hayal olabilir.

Çocuklara yönelik bu olayların hepsi sapıklıktır.  Bu sebepten yazılarımızda, konuşmalarımızda, sosyal paylaşımlarda bilimsel isim kullanarak bu suçu yumuşatmanın anlamı yok. Çocuklara yönelik sapıklık eylemleri diyelim, yazalım, paylaşalım ki suçu yumuşatma cezasına ortak olmayalım.  Elim de olsa geleceği emanet aldığımız çocuklarımıza yapılan bu sapıklığa en ağır cezayı verirdim.

Yazıyı Montesquieu’nun şu sözü ile bitirelim.  

‘Ayrı ayrı birer ahlaksız olan insanlar toplu oldukları zaman namuslu kişiler olurlar’’ 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder