14 Aralık 2013 Cumartesi

CEMAAT VE AKP


Cemaat ve AKP kapışması dershaneler ile su yüzeyine çıktı. Aslında aralarında ki ilk problem Mit ile gündeme geldi.
Hepimizin bildiği gibi mesele dershane değildi elbette. MGK raporlarının basına malum bavul gazeteciler tarafından sızdırılması ile AKP, Cemaat tarafından yıpratılmaya çalışıldı. Bu bilgilerle öğrendik ki cemaat ülke için tehlike oluşturan bir örgüt konumunda. Tehlike oluşturan bir örgüt için başbakan 'cemaat ne istedi de biz yapmadık' sözleri görsel ve yazılı medyada yayınlandı. T.C Başbakanı terör örgütünün istediklerini yapmakla suç işlemiş olmadığı için yargı devreye girmiyor. 
En sonunda dershane olayında  süreyi uzatarak tatlıya bağlanmış gibi görünüyor.
Fakat kavga bitmedi yeni başlıyor. Yeni Şafak gazetesi yazarlarından Cem Küçük, 'devlet içindeki F tipi yapının emniyet, yargı ve medya üçgenin nasıl ve kimler tarafından yönetildiğini açıkladı ayrıca yazısında devletin mahrem bilgilerini grupsal çıkarları için başka istihbarat örgütlerine sızdıran bir çete bu' diye yazmakta. Fakat kimse sormuyor bir başbakan emniyeti nasıl bir çetenin hizmetine  tahsis eder.
İki tarafta bir birine meydan okuyor. Peki neden meydan okuyorlar? İki tarafta birbirlerinin açıklarını çok iyi bilmekte. Demokrasi onlar için bir araçtı ve iki gücünde gelebilecekleri son noktaları  tek güç olabilmek, bunda  engel kendileri. Şu anda iki gücü yok edebilecek hiç bir güç yok. 
Peki hangi güç kazanacak?
Burada en büyük faktör ABD'dir. Kime oynayacak. Bu günkü haberlerde Cemaatin Amerika'da ki okullarına FBI tarafından baskın yapıldığı. Bu olayın anlamı AKP'nin yanında olduğu anlamını taşıyor görünebilir.  Aslında bu şekilde olması gerekir. Amerika'nın Ortadoğu da ki politikaları için ihtiyacı olduğundan AKP ye destek vermesi gerekir. Bu süre içinde Cemaati geri plana itecektir. AKP yi kontrol edemediği noktada Cemaati devreye sürecektir.
Bu kavganın galibi anlık olacaktır. Gücünü dıştan alanların geleceği de o gücün elindedir.
Önemli olan iplerin kimin elinde olduğudur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder