14 Kasım 2011 Pazartesi

Demokrasi


Arap birliği Suriye’nin üyeliğini askıya alması, Amerika ve batı dünyasının yaptırımları, Türkiye’nin verdiği nota ve Suriyeli muhaliflerin Türkiye de temsilcilik açmalarına izin verilmesi.
Bunlar niçin yapılıyor, görünürde demokrasi getirmek için. Arap birliğinde yer alan Suudi Arabistan demokrasi ile yönetildiğini unutmayalım.

Yunanistan ve İtalya da seçilmişlerin yerine atanmışlar geldi. İşte buda demokrasi. İtalya ve Yunanistan halkını anlamak mümkün değil,  madem seçtiklerinizin gitmeleri sizi sokağa dökecek kadar sevindirecekti, neden seçimlerde üst üste bu kişileri seçtiniz. Madem demokrasi ile yönetiliyorsunuz, atanmışlar yani seçmediğiniz kişiler tarafından yönetilmeye rıza göstermeyin hemen erken seçim isteyin. Belki de Amerika’nın Araplara getirdiği bahar sizleri de etkilemiş olabilir. Hadi Araplar demokrasi istiyor, sizde demokrasinin en ilerisi var zaten. 

Libya ve Mısır’a bahar gelecek derken , etnik karışıklık durulmuyor. Suriye ye gelen demokraside etnik, dini karışıklık olacaktır. Rusya silah satışına devam ediyor. İran ise, farklı bir boyut.  

Bizler her önümüze gelene meydan okuyoruz. En son İsrail’e okuduğumuz meydan,  netice sıfır. Rumlar Akdeniz’ faaliyetlerine devam ediyor, hani savaş ilanıydı bu. Artık bizi kimse ciddiye almıyor, meydan okuyoruz fakat kendimiz dinliyoruz.
Sırtımızı sıvazlamaları bizi gaza getiriyor bu gazla bizde meydan okumaya devam ediyoruz. Bu coğrafya da yalnız bırakıp, çekilecekler bir köşeye seyredecekler komşu kavgalarını. Biz Arap yarım adasının yeni düşmanı olmayalım da.

İngiltereyi kraliçenin yönettiğini unutmayalım. Oraya da demokrasiyi  biz götürelim.

Türkan Kebeci
turkankebeci@gmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder