21 Kasım 2011 Pazartesi

Hayır

          
       Bu gün basın da göze çarpan birkaç başlık;
·         Irak, dört Türk hava yolu şirketinin uçuşlarını durdurdu. Bu kararın alınmasının nedeni, iki ülke arasın da üç yıl önce başlayan borçların tahsis edilememesin den kaynaklanmaktadır.  Bu olayın nedenleri gazeteler de detaylı olarak verilmektedir. Bu güne kadar destek verdiğimiz komşumuzun tavrı ortada. Bunun sebebi son günlerde uyguladığımız, Ortadoğu politikamızdan kaynaklanıyor olabilir mi?
·        Suriye’den Türk hacı konvoyuna saldırı. Birkaç gün önce de konsolosluğumuza saldırıp, bayrağımızı ve Atatürk posterlerini yırtmışlardı. Bu olaylar bilerek hazırlanmakta dır. Amaç Türkiye nin,  Suriye' ye müdahale etmesi. Bu konuda Amerika ve İngiltere yeteri kadar gaz vermektedir. Bu ülkelerin amaçları ortada, ateşi maşa ile tutacaklar. Bu olayları düzenlemek İngiliz servisi ve CIA için hiç de zor değil.
Arap baharı adı altın da destek verdiğimiz Mısır, Libya da ki muhalif güçler de, belirli bir süre sonra Irak yönetimi gibi bir takım yaptırımları önce bize uygulamaya kalkarlarsa hiç şaşırmak gerekir.  Namlunun ucuna sürülen maalesef Türkiye.
Suriye’nin son günler deki tahrik olaylarına kapılmamak gerekli. Bu olaylar hassas konulara değinilerek, halkın tepkisini çekmek için yapılan, planlı faaliyetlerdir. Müdahaleyi meşrulaştırmak için halkın desteğine ihtiyaç var. Başka bir ülkenin içişleri yüzünden, milletimizi belirsizliğe sürüklemek yersizdir. Tarih de tüm savaşlar küçük bir kıvılcımdan, büyük katliamlara dönüşmüştür. Coğrafyanın yeni düşmanı biz olmayalım.
Millet olarak sükunetimizi korumalı, bizi savaşa sürükleyecek her müdahaleye karşı hayır demeliyiz.

Türkan Kebeci
turkankebeci@gmail.com 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder