9 Ocak 2015 Cuma

SON TERÖR OLAYLARI.



Terörün dini, dili, milliyeti, ırkı olmamalıdır. Acı ve insan evrenseldir. O sebepten terör dünyanın neresin de olursa olsun  kınanması gereken bir olgu olduğunu düşündüğüm için  hem ülkem de Sultanahmet’te  hem de Paris’te ki  terör saldırılarını kınıyorum.
Fakat silahın geri tepme etkisi olduğunu bilirsiniz. İşte Batının kullandığı terör silahı geri tepti. Bu radikal İslam örgütleri Amerika ve Avrupa desteklidir.  Ülkelerin iç işlerine karışma, hukuksuz müdahaleler, kendi çıkar ve menfaatleri için terör örgütleri yaratmalar, dini değerlere alaycı yaklaşımlar fakat dinler arası diyalog ile insanları kandırmalar.
Afganistan da yaratılan El-Kaide örgütü ve durumu malum. Libya üçe bölünüyor. Irak bölündü. Suriye de demokrasi , daha fazla özgürlük adı altın da çıkartılan iç savaş. Özgürlük adı verilen örgütün mali ve silah kaynağı  olan ülkeler malum.  Mısır da diktatör bir yönetim var.
Afrika kurdurulan ve desteklenen mezhep farklılıkları kullanılarak kurdurulan Boko, Haram gibi örgütler başta Amerika olmak üzere arkasın dan gelen Fransa ve Almanya’nın milyon dolarca destekleriyle yaratılan savaş ortamları, karışıklıklar bu bölgeler deki  enerji kaynaklarını çok rahat kullanmalarını sağladı. Bu coğrafya mezhep farklılığı ile bir bir parçalandı.  Işid’ in yayılmasına ses çıkarılmadı ne zaman Amerika’nın belirlediği görev alanını aştı o zaman sözde müdahale düzenlendi.
Merkel İşid ile savaşmaya giden PKK lılar için silah yardımı yapılacağını açıklamıştı. Bu coğrafya da Sünni İslam devleti  kurma politikaları üzerine kurulan ve desteklenen Radikal İslam örgütler  batının amaçlarını yerine getirmektedir.
Fransa da yaşanan olayları ve bugün televizyonlardan malum film gibi dünya basınına verildi ve bizlerde seyrettik. Fakat Nijerya da öldürülen 2000 kişi için dünya sessiz.  Nijerya da olan olayların sebebi ise ABD petrol şirketi yerine Çin şirketlerinin tercih edilmesin den beri olaylar başladı ve ayyuka çıktı. Fransa’nın Nijerya başta olmak üzere, Libya, Somali, Sudan da yaptıkları ortadadır.  Fransa çıkarları için karıştırdığı bu bölgelerde yarattıkları terör örgütleri ile emellerine ulaşmıştır.  Destekledikleri bu örgütlerin geri tepmesi elbette olacaktır.  Yani ne ABD nede Fransa sütten çıkmış ak kaşık değiller.  Can yakanın canı yakılır. Fakat bu olayları silahın geri tepmesi olarak görsem de şu soruları da sormadan edemiyorum.

Bu olaylar acaba  11 Eylül gibi bir senaryo olabilir. Bu olaylar bahane edilerek müdahale edilecek bir yer mi kaldı diye sormadan edemiyorum.

Dünya da  yaratılan İslam fobisi nefrete mi dönüştürülmeye  mi çalışılıyor?

Ya da malumunuz Suriye olayların da ÖSO ya destek verdiğimizden dolayı  bu olaylar Türkiye ye mi sıçratılmaya çalışılıyor?

Çin ve Rusya’nın enerji kaynaklara ulaşmasını önlemek ve kurulan Şengay birliğini bozmak ve İran hedef mi?

Sultanahmet te ki saldırı ile bağlantısı var mı? Var ise olayların bağlantısı ne ölçüde Türkiye ye sonuçlarını nasıl yansıtacaklar.

Amerika, Almanya, İngiltere başta olmak üzere aynı anda batı ülkelerinde milyonlarca insan toplanarak Fransız milli marşı söylenmesi ile Batı birleşiyor sinyalleri mi verilmek istendi?

Bu olaylardan sonra bizim basın da çıkan kişiler dinler arası diyalogdan bahsediyorlar. Dinler arası diyalog olsaydı İslam aleminin peygamberine saygı duyulurdu.

Terörün her türlüsünü kınıyorum…


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder