11 Eylül 2014 Perşembe

11 EYLÜL



11 EYLÜL 
11 Eylül petrol coğrafyasının şekillendirildiği gün. 
Radikal İslam ile tanışmamız dolaylı yollarla olsa da kesin tanışma soğuk savaş döneminde Rusya’ya karşı Afganistan da kurulan Taliban ile oldu. Söylemleri dinsizliğe karşı mazlum insanları din adı altında korumaktı. Maddi ve silah yardımları ve lider kadronun eğitimleri CIA tarafından verildi. Radikal İslam örgütü de istekler doğrultusunda kurucu sisteme hizmet etti tabi bütün bunlar din adınaydı.
Hiçbir zaman bu oluşumun lav edilmesi düşünülmediği için aşırı faaliyetlerine ve eylemlerine göz yumuldu. Göz yumulmasında ki amaç bu yapı başka bölgelerde kullanma ve kontrollerinde olması düşüncesiydi.
11 Eylül planlarıyla Radikal İslam örgütünü hedef göstererek, petrol coğrafyasına postallarıyla, füzeleri ile silahları ile demokrasi, özgürlük söylemleri ile girdiler. Etnik, dini yapıyı kullanarak paramparça ettiler. Bundan sonra ne demokrasi toplar nede özgürlük söylemleri. Nede bu söylemlerle başka yerlere girebilirler.
Suriye parçalanmayan ve bizimde girip iki saatte alamadığımız yanı başımızda ki komşumuz da sıra. Demokrasi ve özgürlük söylemi olmayacağına göre bir süre önce El- Kaide uzantısı olan Işid bölgeye sürüldü ve Başbakan Maliki’yi devre dışı bırakıldı, demografik yapıyı değiştirildi, petrol bölgesi Kürd oluşuma bırakıldı. Bu gelişmeler tamamlanana kadar Amerika’dan kayda değer bir ses gelmedi. İlk söylemleri Irağın sorunuydu.
Bu gün 11 Eylül ve Amerika açıklama yaptı ve 475 askerini Irağa gönderiyor, ancak bu askerler muharip görevde yer almayacak. Amerika’yı tehdit eden teröristleri yenme stratejilerinin yıllar boyunca Yemen ve Somali'de de başarıya ulaştığını söyledi. İslam Devleti’nin önemli bir terör tehdidi olduğunun altını çizen Obama, bu grubun ne ‘İslami’ ne de ‘devlet’ olduğunu, kurbanlarının da ağırlıklı olarak Müslüman olduğunu söyledi. Esad rejimi meşruluğunu kaybetmiş. Obama'dan inciler nedense 11 Eylülde döküldü..
İşte size demokrasi sandık diyenlere, seçim diyenlere. Esad’a halkı evet dedi. Hem de %50 filan değil. Işid bahanesiyle hedef Suriye.. 475 askerle bunu başaramayacağına göre Türkiye bu yolda en istekli ülke olduğuna göre Amerikan askerlerini koruma görevine talip olmasın..
11 Eylül ve Suriye…
Gücün devam etmesi, karşısında ki düşmana bağlıdır. Düşman yok ise süper güçte yoktur. Rusya artık tehdit olmadığına göre süper gücün karşısında ki düşman kendi yarattığı Radikal İslam terör örgütleridir.
Radikal İslam terör örgütünü temizlemek için conin ayak sesleri Suriye ye doğru ve tarih 11 Eylül.. 
11 Eylül Amerika için niye önemli…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder