23 Haziran 2012 Cumartesi

Amerika' dan Savaşın Ayak Sesleri Geldi



2008 Yılından itibaren Başbakanın Amerika ziyareti sonucunda toplam elli dört şehidimiz var. Bu şehitlerimizin 8’i sivil, 2’si polis tir.

Bu sırf Amerika gezisi sonucunda verilen şehitlerimiz. Bizler bu güne kadar hiçbir yaptırımda bulunmadık. Eylem faaliyetlerinde bulunan teröristlerin ülkeye Kuzey Irak sınırından girdiği bilgisini sağır sultan bile duydu. Bizim stratejik ortağımız bile sadece hüzün maskesini takıp PKK nın silah bırakmasını gerektiğini yineledi. Bu talebi yineleyen biride Barzani, gereği yapılacak diyen hükümet sadece Barzani ile görüşerek gereğini yaptı. 

Bu kadar verdiğimiz şehidimiz için meşru müdafaa hakkımızı olduğu halde Kuzey Irak giremedik.
Fakat savaş uçağımızın düşürülmesi sonucun da başbakan ayağının tozu ile güvenlik toplantısı yapıyor ve uçağı Suriye’nin düşürdüğü kesinleşiyor ve yapılan açıklama; gerekli adımlar atılacak.
Çok kısa bir süre önce başbakan konuşmasında, Suriye ye müdahale için Natoyu  göreve çağırmış ve Nato ülkelerini  sessiz kalmakla suçlamıştı.

Dış basında tüm haberler uçağın Suriye tarafından düşürüldüğünü yazıyor sadece Rus basını Suriye ye kurulan kalkan sırasında kilitlenerek düştüğü  açıklamasını yapmış.  Savaş uçağımızın Suriye sınırında ne işi var?
Amerika arama çalışmaları için, yardım istendiği takdirde yardım göndereceği açıklamasını yapıyor, inanın gözlerim yaşardı. Terör için verdiğimiz onca şehit için kılı kıpırdamayan Amerika, 2 pilotumuz için yardıma koşuyor. O zaman bunun altında başka bir şey aramak gerekir.

Türkiye bu durumu nasıl değerlendirecek,  eğer Amerika ile görüşmelerinde  Suriye ye müdahale edilmesinde anlaşıldı ise, Türkiye bu durumu güvenliğine yönelik bir tehdit olarak kabul eder ise Natonun diğer ülkelerine yapılmış bir saldırı olarak değerlendirecek  ve  Natonun müdahale hakkını doğurur.  Türkiye önde Nato arkada Suriye ye müdahale ederler. I. Dünya savaşında ki gibi sömürüp coğrafyanın dostu olurlar bizler ise düşman. 1914 yıllarda söylem bağımsızlık ve özgürlüktü şimdi ise özgürlük, demokrasi..

Suriye ye müdahale konusunda bu kadar istekli olan Türkiye,  Natonun  ve Birleşmiş milletlerin yasalarına dayanarak toprak bütünlüğün ve güvenliğin tehlikeye düşmesi durumunda kendini silah kullanmak hakkını kullanarak müdafaa ve müdahale etme hakkını  Kuzey Irak için kullanıp Kuzey Irağa  neden müdahale etmiyor.
Hem Suriye hem de PKK ateşi içinde kalmayalım.  Bizim Suriye ile akrabalığımız var, ne oldu ortak bakanlar toplantısına..
Umarım bu olay savaşın ayak sesleri olmaz…..

Türkan Kebeci
turkankebeci@gmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder