9 Kasım 2015 Pazartesi

SARAYSIZ BAŞKAN' NIN DİĞER YÖNÜ

Türk Siyasetinde haksız kazançlar ve hırsızlıklar ayyuka çıktığı için mi fakir bir Cumhurbaşkanı’nı 
binbir gösterişle karşıladık. Bu durum gösteriyor ki halk olarak dürüst siyasetçilere ve  siyaseti kazanç, zengin olma, sarayları yaşam yeri  görmeyen, bizim gibi bizden ve vatandaş gibi yaşayan liderlere ihtiyaç var .
            Dünyayı demokrasi ve barış adı altında kan kusturan Emperyalist Amerika’nın başkanı Oboma’yı bir hamburgerci de  yada ışıklarda beklerken yada alışverişte sıraya girdiğini haberlerden dört gözle ve hatta iç çekerek seyrediyoruz yada Uruguay başkanı Mujica ‘yı fakir ve mütevazi yaşamıyla basına günlerce taşıdık. Bavulunu kendi taşıyan, korumasız sıradan insanları gıptayla izledik. Belki de ah nerede bizdekiler dedik,  korumalı, son model zırhlı araçlar, kaç bin dolarlık saatler ve kravatlar, saraylık köşkler, hamamlar, gemiler…diye gider.
            Uruguay başkanının bu özellikleri tamam ama hakkındaki diğer özellikleri vermeliydi  basınımız.
Ha !bende araştırma sonucunda öğrendim. Araştırır iken, ilk Haber Türk’ te Murat Bardakçı’nın yazısına rastladım. Sonra acaba mı? dedim ve araştırmaya devam ettim.
            Evet, Mujican ‘dan başlıklar buyurun sizde okuyun ..
1.      Ermeni soykırımlarını ilk onaylayan Ülke ( 1965)
2.      Uruguay’ da ki Ermeni soykırımını anıtını bizzat açan Mujica ( 24 Nisan 2010)
3.      Ermeni Soykırım 100. Yıl Komitesinin onursal üyeliğini kabul eden (Ocak 2015)
4.      Türkiye için sarf ettiği sözler ‘Türkiye tarihinin karanlık sayfaları ile yüzleşir ve işlediği vahşet suçunu kabul ederek sorunu çözebilir’ .(zekeriyatumer.blogspot.com.tr, www.haber365.com.tr )

Uruguay Yasasına göre (26 Mart 2004 )
Önerge Numarası 17.752
Madde 1. 24 Nisan 1925 katliamın kurbanlarına saygı onuruna ‘’ Ermeni Şehitlerini Anma Günü ‘’ olarak ilan eder.
Madde 2. Uruguay Milli yayın servisi ( SODRE) ve diğer radyo ve televizyon servisleri, bu günde bu olayı tanıma yayınına pay verme görevini taşırlar.

Size sadece birkaç bilgi aktardım. Evet ülkesinde ki mücadelece ruhu ve yaşam şekli takdire şayan lakin bu örnekler beni rahatsız etti. 
Ermeni soykırımını kabul eden bir lidere hayranlık duyamam.
Biz vatan savunması yaptık. 

         

1 yorum: